Hieronder een overzicht van al de vfs evenementen die in 2024 worden georganiseerd.

VFS Kalender 2024:

BBQ VFS & Friends

VFS Algemene ledenvergadering en aansluitend BBQ VFS & Friends

22 Juni 2024

VFS TRAINING KAMP

Jaarlijks Trainingskamp
*Nieuwe locatie Stakout & Trails
Ravels – Turnhout

19-20 oktober 2024

Add link
DONDERSLAG
SLEDDOG RACE

Donderslag Sleddog Race
Opglabeek -Oudsbergen

30 November – 1 December 2024

Add link

Bezoekersinformatie

Op verschillende plaatsen in Belgiƫ vinden in het najaar evenementen met sledehonden plaats. Vele mushers (menners van een sledehondenteam) benutten deze trainingskampen of drylandwedstrijden als voorbereiding op grotere wedstrijden in de sneeuw.

Bezoekers zijn van harte welkom om naar zo’n evenement te komen kijken.
Gedurende deze dagen zijn de sledehonden vaak aan de stakeout te vinden. Dat is een ketting met zijlijntjes waaraan de honden vastgezet worden. De meeste sledehonden vinden het heerlijk om geaaid te worden, maar vraag altijd even toestemming aan de eigenaar.

Op het parcours lopen de honden in een team en in een harnas. Dat wil zeggen dat zij aan het werk zijn. Mocht u met uw hond naar de snel rennende teams willen komen kijken, dan vragen wij u uitdrukkelijk om voldoende afstand te houden. Zowel uw hond(en) als die van de deelnemers kunnen schrikken of anderszins op elkaar reageren, met mogelijk risicovolle situaties tot gevolg voor u, uw hond(en), de musher en het lopende team.

Sledehondenwedstrijden vinden grotendeels in de ochtend plaats. Wil je komen kijken, dan is het raadzaam vroeg aanwezig te zijn.Voor overige wedstrijden en evenementen van andere clubs kan je de kalender
van mushing Belgium raadplegen >>  https://www.mushingbelgium.be/kalender/


Dank aan al de sponsoren die onze vfs evenementen mede mogelijk maken!